Eerstelijns psychologische zorg valt vanaf 1 januari 2014 onder de Generalistische Basis-GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Vanaf die datum worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering vier producten Basis GGZ vergoed: Basis Kort, Basis Middel, Basis Intensief en Basis Chronisch.
 
Op grond van de gestelde diagnose wordt bepaald welk product van toepassing is. Om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen moet je zijn doorverwezen door je huisarts. Ook moeten de psychische problemen voor vergoeding voldoen aan de criteria voor een psychische stoornis zoals omschreven in de DSM-V.

De overheid heeft bepaald dat niet alle benodigde zorg wordt vergoed. Zo wordt zorg bij relatieproblemen, werkproblemen of aanpassingsproblemen (als er na een indringende gebeurtenis tijdelijk psychische problemen ontstaan) niet vergoed. Je zult deze behandeling zelf moeten betalen. Sommige werkgevers zijn bereid deze kosten voor hun rekening te nemen. Dit wordt aan jou gefactureerd als Overig Product (OVP).

Tarieven Generalistische Basis-GGZ (voorheen Eerstelijns Psychologische Zorg)
 
Product BGGZ
Zorgvraagzwaarte  Maximale duur (minuten) NZa Tarief (maximaal)
Basis Kort Licht 294 € 457,43
Basis Middel Gemiddeld 495 € 779,40
Basis Intensief Intensief 750 € 1222,15
Basis Chronisch Chronisch 750 € 1118,41
Transitie n.v.t. 120 € 186,71
Overig Product (OVP) Consult 45 + 15 € 94,44

 


 
Afspraakmogelijkheden

Er kan een afspraak gemaakt worden op maandagmiddag en avond, dinsdagmiddag, woensdagmiddag en avond, donderdagochtend en middag.
Om een afspraak te maken bij Jade Psychologenpraktijk Utrecht Oost, klik dan hier.

 Contract met alle verzekeraars

Psychologenpraktijk Jade Utrecht Oost heeft contracten met diverse verzekeraars afgesloten via 1nP en Datamedicare. Dit betekent dat de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. De kosten zullen geheel worden vergoed na aftrek van het wettelijk eigen risico (€ 385,-). Vragen hierover? Neem gerust contact op.


Als u meer gesprekken nodig heeft
Het kan voorkomen dat gedurende de behandeling blijkt dat je toch een langere behandelduur nodig hebt. In dat geval kunnen we in gezamenlijk overleg switchen naar een "zwaarder" product, zodat je verzekerd blijft van vergoeding.
 

 
Afmelden of wijzigen van een afspraak
Als je een afspraak wilt afzeggen, bel dan tijdig af: minimaal 24 uur van tevoren. Zo voorkom je dat ik de kosten voor de afspraak in rekening breng. Deze kosten (75 euro) worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar worden rechtstreeks aan jou in rekening gebracht. Afzeggen kan uitsluitend telefonisch of per e-mail.
 

Als u meer gesprekken nodig heeft
Al je gegevens vallen onder de privacywet. Informatie over jou of over de behandeling wordt niet doorgegeven aan derden. Soms wordt er om informatie gevraagd, bijvoorbeeld voor een arts. Ik geef deze informatie alleen nadat jij daar toestemming voor gegeven hebt. Binnen mijn praktijk worden de gedragscodes van het Nederlands Instituut van Psychologen gehanteerd. 

 


Als u hulp nodig heeft in de avond/nacht/weekend

Bij spoedeisende hulp kun je in eerste instantie terecht bij uw eigen huisarts, de huisartsenpost, of de GGZ-crisisdienst.


Als u een klacht heeft
Mocht u een klacht hebben over mijn behandeling, bespreek dit dan in eerste instantie met mij. Mochten wij er niet uitkomen, dan kun je je wenden tot:

Klachtencommissie LVVP
t.a.v. mr. N. van den Burg
Postbus 13086
3507 LB Utrecht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 
 
 
Behandeling zo kort als mogelijk, zo lang als nodig

 Openingstijden:

 Maandag en woensdag:
van 13.30 - 21.30 
 
Dinsdag en donderdag:
van 09.00 - 17.00 


Tel. Nr. 030-2422660


 
Mijn registraties en lidmaatschappen

Registraties:
- GZ-psycholoog
BIG nummer: 19063360325
 
Lidmaatschappen:
- Landelijk: LVVP
- Regionaal: UPC
- Vakverenigingen: ACBS BeNe, VSt

Admistratieve afhandeling via 1nP/Extenzo

 

 Privacyverklaring van de Jade Psychologenpraktijk